Wanita tidak semestinya memerlukan lelaki, tetapi wanita dan lelaki saling memerlukan, cinta itu anugerah.

Friday, September 30, 2011

.....watever....


salam semua...(^_^)
esok cuti kan...jom kuar nak????? dating ngan cik nisa....nk3???
jumpe kat kuantan k....
belanja cik nisa ea....tringin nak makan macam2 ni...
big apple
pizza
mcd
waaaaaaaaaaaaaaaa...semua fastfo0d tuuuuuuu....
hiashhhhhhhh cakap nak kurus....tapi macam2 nak mamam
ape kes????

dah lama kot xkuar...memang bagus la dapat kolej kat pekan ni
jauh ngan bandar...so cik nisa kena berfikir2 banyak kali untuk shopping
ermmmm...so esok time 2 joli puas2....hahhahaha
 anti esok kite share banyak gamba tau...
hik3...ngada mcam ade nak sangat gamba dia....
berangan!!!!
zzzzzzzzzzzzzzzzzzz
jauhkan diri anda dari skrin

(^_^)


picture xde motif ea....
abaikan!!!!


shommeeelllll x????kikikikiki

Thursday, September 29, 2011

topik yang xbest!!!

haluuuuuuuuuuuuuuuu
rindu cik nisa????? mesti rindu kn3...???? hik3...ngada3
zzzzzzzzzzzzzzzzz
abaikan!
hehheheheeh
sory la xsempat nak hupdet blog sari dua ni....buat2 bz sikit...(^_^)
banyak sangat keje....cik nisa kena utamakan keje2 dlu....sb klu x hbis la...huhuhu
korang paham kn....:) (bajet ade yg suka follow blog dia je kn...heeee)
ape2 pn cik nisa sayang korang2 yang sudi baca blog yang comot nieyyyyyyy,,,,:)

oleh kerana tersangat la penat..cik nisa dh parking awal2
atas katil...sambil memeluk cj7 sy yang sangat comeyyyy
akhirnya berjaya memejam mata buat seketika....
memang ngantuk sangat...huhuhu
membe2 bebel ape2 pun memang buat xtahu je masa 2
semua kerja tergendala...
padahal hari ni cik nisa ade kuiz ni
so..... pagi ni tepat pukul 5am cik nisa bangun...2 pn sebab bising bunyi jam loceng
hahhahahhaa

ok2....dhla cite sal 2...ade benda lain cik nisa nak st0rymory ni
semalam masa kelas bi kan lec 2 tiba2 cakap pasal "kawen2"
ad0oooooiiii...
satu topik yang sangat xdigemari!!!!
(poyo xminat)
bukan ape....kalau cik nisa dah de calon xde la terasa sangat kn...ni xde!!!
tension3!!!! (sambil menggelengkan kepala)

lecture cakap cenggini...
awak semua yang perempuan2 ni kalau boleh kawen la awal
kalau boleh before 25 years old
sebab masa 2 "hormon" baik lagi.....erkkkkkkkkkkkk ape makna semua ni?????
teori ke auta ni....
cik nisa hbis study pn 26....nak keje????nak simpan duit????
kalau boleh sebelum kawen mesti la nak ade kete dulu...nak simpan duit dulu kn..
tpppppppppppp
sempat ke before 25???? dah sah2 la xsempat kan....
ummi pn ade pesan gak...klu nak kawen mesti habis blaja dulu!
zzzzzzzzzzzz
macam mana ni.....calon xde lagi...huk3
ade sape2 nak jadi calon cik nisa x??????
kalau ade boleh isi borang ea....raya haji ni interview ngan ummi ngan ayah cik nisa
hahhahahhahaha
desprate sangat 2 cik nisa 0oooiiiii
kakkakakkaka

adoiiiihhhhhhhh...tension3....
lecture 2 cakap dia pun kawen masa umo 29....dia cakap dah lewat sangat 2....
hurmmmmmmmmm....memang la cenggitu kan...perempuan lagi baik kalau kawen awl
leh elak dari semua fitnah...:)

tp xpe lah....insyallah akan ade lettuw "calon"
cik nisa percayakan "naluri" cik nisa....Allah akan kurniakan suami yang baik untuk wanita yang baik
buat masa sekarang cik nisa cuba ubah diri ni
xde manusia yang sempurnakan...tp xsalah kalau kita cuba untuk menjadi yang terbaik

sekarang...fokus stdy....dapat kerja....
insyallah jodoh pn menyusul...:)
to incik future husband:
saya tunggu awak ea....:)




p/s: kalau awak dah buat keputusan untuk jadikan saya isteri awak satu hari nanti...saya mintak awak sayang saya sepenuh hati awak...dan saya janji saya akan bahagiakan awak...saya nak jadi bidadari awak smapai syurga...insyallah...:)

ahli2 group "single" cik nisa....hahahhahaha
sayang korang ketat2 tau....
^_^


Tuesday, September 27, 2011

"mengidam"

mode:sedang berangan2

cik nisa dah start ngada2 dhni....mana xnye..dalam kepala dah terfikir-fikir macam-macam nak
beli.......haishhhhhhhhhhh....
bila la perangai buruk ni nak hilang....nasib la sapa dapat isteri macam ni..(tetiba...=_=")
cik nisa ni kalau dia dah cakap nak...memang xleh nak kata ape...macam mana pun mesti
kena usaha jugak dapat sesuatu tu sampai dapat
xkira la ape benda....dari kecik sampai besar x berubah-rubah
adoiiiiii...penim la si suami nanti nak melayan kerenah awak cik nisa 0ooiiii...(tiba2 jgk....#_#)
tapi kan kalau ade sape2 nak bagi hadiah boley jugak
besday cik nisa dekat dahni
bila lagi kan nak buat amal-amal cenggini
hahahahaa
dah start enterframe diri sendiri
 dah dah stopppp!!!
jangan bagi cik nisa bebel entah ape2..
zzzzzzzzzzz

~~~~~~
berbalik pada topik kite ea sayam2

sebenarnya dah lama cik nisa mengidam nak ade camera DSLR sendiri (mengidam mengalahkan wanita mengandung) tapi kalau pk2 kan macam membazir plak...huhuhuhu bukan ape...
dengan duit banyak 2 cik nisa leh guna buat stdy...beli buku rujukan...ermmmmm...korang tahu kan cik nisa ni giler bergambar mengalahkan artis ngan model..kakakakkaa



waaaaaaaaaa tantiknye kam0ooo....kalau dapat xmakan pun xpe....kikiki


nak koleksi ni jugak...angry bird yang comeyyyy

ngada kn!!!!!
haishhhhhhhh..macam budak2
hahahahhaha

kepada future husband kat luar 2
paham-paham la ea...jangan buat2 xthu plak
kalau x xnak kawan ngan awak sampai bila-bila
hahhahahaa...
whatever la cik nisa
malas nak layan!!!!!!!!!
zzzzzzz

cepat lari sebelum cik nisa kejar
hahhahaa

k la
bye2
sayang sape2 yang baca blog cik nisa


kesayangan cik nisa

saya khairunnisa bt abd yamin aka cik nisa nak buat satu pengakuan

kata2 ni lahir dari hati...jujur...

sungguh!!!

xtipu

sumpah

SAYA SAYANG SAHABAT-SAHABAT SAYA

peluk korang ketat2 tau...

(^_______^)

korang sahabat cik nisa sampai syurga okkeh...

p0missssssss

mira comey..dayah kiut...emy ucuk

cik muni cayang


wan ayu with cik awe cyg

sayang korang ketat2...


peluk korang ketat2,lama2 n sampai bila2...
supaya cik nisa ade dalam hati korang sampai bila2 n korang ade dalam hati cik nisa sampai bila2 jgk


(^________^)


maaf ea semua tulisan besar....hehehhee







Monday, September 26, 2011

love u sayang....=_="

to incik future husband:

i'll be here
why?
i'll be waiting....here
for what?
i'ii be waiting for you
if you come here
you can find me 
i p0misssssssss....

(=_=")



cik nisa mudaaaaaaaaaaa
erkkkkkkkkk sekarang dah tua ek????
hahhahaa
sekarang dh matang lorrrrrrr

(^_^)


Sunday, September 25, 2011

bila geng power puff girl masuk dapur~~

sempat lagi hupdet blog sebelum tdo
ngeeeeeeee~~
xcited nak st0rymory cite ni....(=_=")
cenggini
kiteorang yang blaja ni xbrape sangat la masak kan
pandai 2 pandai tapi banyak sangat kekangan
(ayat cover diri yang pemalas)

^______^

kalau lapor
semuanya main tunjuk je....al maklum la duk asrama xkan nk masak kan
cik nisa bukan rajin sangat nak masak2 ni
0ooopppsss kantoi sudah..hehhehe
anti kawen rajin la sebab ade orang temankan kite masak kan...
hik3...gatal sungguh!!!
zzzzzzzzzzzzzzzz
abaikan! 
dah berangan2 sampai 5 tahun akan datang siap
hehhehhee

oleh kerana minggu ni geng2 power puff girl ni rajin and dah tringin sangat nak makan speggeti
so cik nisa masak la
erkkkkkkkkkkkkk
pembetulan...bukan cik nisa...kiteorang
heeeeeeeeeeeee (=_=")
x habis2 dengan kepoyoaanya!!
haishhhhh

ok2 ni la disebalik tabir semasa kite2 masak

bahan2 untuk speggeti

kuah speggeti yang hampir masak dan tunggu masa untuk diserbu

bahan2 untuk nasik goreng


yeaaaaaayyyyyyyyy semua dah masak...ape lagi...jommmmmm makan...hahhaha

moral value for today: cik nisa leh blaja masak speggeti...untung la sapa dapat cik nisa nanti..leh makan fastfo0d...kikikiki...enterframe diri sendiri...
sapa xshuke jangan baca!!!!!!!!!
sebab anda akan akan mendapat penyakit seperti ini...
muntah...loya...pening2 lalat dan sama waktu dengannya....


itu sahaja untuk hari ni...
selamat malam 
assalamualaikummmmm....

(^_^)






rayer lagi....^_^

salam hujung minggu semua....:)
terus kepada tajuk kita hari ni ea...
aik..asal ayat macam skema je????hahahhahaaha
whatever la....kikikiki
ok2 serius.....cmni...malam tadi UMP ade buat jamuan hari raye kat kolej pekan
so cik nisa ngan kawan2 pn join la...tp yang xpuas hati kena bayar lima hengget
aiyoooooooooooo...ingat free sebab under UMP...hadoooiiii
ape2 jela....bayar je...lagipun untuk kenyangkan pewot kita jugak kan....:)
memang heppening gler la malam 2....
(bukan majlis 2 yang heppening tapi kiteorang yang heppening)
hahahhahahaa
mane xnye membe2 semua ramai....dah jumpe memang bising la..dari kiteorang sampai kat majlis 2 kiteorang xberhenti2 ambik gamba....handphone pun dh kehabisan bateri...
student2 lain pun dah pandang lain macam dah...
ade kiteorang kisah???????????????haahahaa
lagipun bukan selalu pn leh buat cmni....heeeee
alasan yang xboley diterima pakai...

malam 2 jugak ade persembahan dari band mane entah...
xlayan pn...sebab cik nisa ngan kawan2 kusyuk menikmati juadah2 didepan mata
(bab2 makan memang kena khusyuk...kikikiki)

jom kite tengok gambar yang ade..
gedik2 nak try pakai selendang..tp xbape nak menjadi sebab xreti and x biasa sangat
huhuhuhu

with kawan2 cik nisa yang comeyyyyy


with naili busukkkkkk...hehhehee


kanak2 riang...RIBENA....hahahha


 cik nisa cover cun...kikikiki

cik nisa lagi dan lagi...hehhee

comam2 la....^_^


makanan kami....xbest...huhuhu


dalam banyak2 makanan...air cendol je best....:)

we are from faculty electrical engineering...:)

with roomate.:)

nak buat aksi kiut sebanarnya...tp xjadi..sebab xreti....hadooooo0iii...


kami2 yang riang gembira suka hati....
hahahhahaa


k la...penat dah menguploag gambar...internet sangat la slow...
gerammmm!!!!!!!!!
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr sabo jela....


Friday, September 23, 2011

cik nisa kena kuat!!!!!!!!!!!!!!!!

kenapa tiba2 saya tringatkan awk...
kenapa tiba2 saya tringatkan janji2 awak
kenapa tiba2 saya tringatkan kisah2 kite dulu
kenapa tiba2 saya tringatkan ape yang penah kite lakukan bersama selama ni
kenapa saya kena ingat semua ni
kenapa saya kena hadapi semua ni lagi

saya xboleh macam ni
saya kena kuat
sebab awak cakap saya kuat
saya leh hadapi semua ni 
walau pn sorang2....tanpa awak
tp awak lupe
selama ni awak la semangat saya
awak lupe
saya xsekuat yang awak sangkakan

ya Allah...
kau tabahkan lah hati hambaMu ini
kuatkan lah semangat hambaMu ini
sesungguhnya aku manusia biasa yang selalu leka 
beri lah ketenangan kepada hambaMu ini ya Allah
Aminnnnnnnn


tension + geram + penat = xde AIR!!!!!!!!!!!!

haishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
pagi2 dh mengeluh kan...
pagi2 lagi cik nisa dah nak bebel...
mane xnye...
cik nisa kena bangun awl...mood pn dah lari entah kemana
aiyarkkkkkkkkkkk
(tersalah mention tabiat buruk plk....heeeeeeeee)


^______^

hurmmmmmm...penat la...huk3
nak tau kenapa???
ni la kekdahnye







nak jimat apenya...
kiteorang nak basuh baju nak mandi...
haishhhhhhhhhh
ape la diorang ni....


korang bayangkan sekejap ea 
hari ni cik nisa bangun pagi2 sebab nak g mandi pas 2 basuh baju

semata2 nak mandi ngn basuh baju je!!!!!!!!!!

boley bayangkan x macam mana tahap ketensionan cik nisa
rasa macam nak nangis je...huhuhuhu
bukan nak ngada2 tau
tp memang penat
dhla hari2 kelas pack pas2 hujung minggu xde air plk
hurmmmmmmmmmmmmmmm

kepada pihak bertanggungjawab 2 tolong la selesaikan secepat mungkin

jangan seksa kami begini lagi
huk3....

k la xnak bebel banyak2
penat...
nak sambung tdo
kembalikan semua tenaga yang habis tadi
harap maklum...

p/s:cik nisa hupdet ni sb roomate cik nisa ckp xbsr nk dga cik nisa bebel dlm blog psl kite xde air...heeeeeee...nmpk sgt cik nisa suka bebel kn....malu........*_*


Thursday, September 22, 2011

"khamis yg memenatkan"

fuhhhhhhhhh sungguh penat
bayangkan kelas cik nisa start dari pukul 8am sampai 5pm
langsung xde rehat....huhuhuhu
kesian kat cik nisa
xde sape2 nak belanja makan x????????
heeeeeeeeee...xde kena mengana lansung!!!!!!!!!


^_______^

hari ni banyak lab so sangat la pening
mane x nye..dgn peralatannye yg rosak...dekat sejam pun xleh nak siapkan lab sheet yg senang
haishhhhhhhhhh
nasib badan
nasib baik ade superman datang selamatkan group cik nisa

my heroes....love u....*_*


erkkkkkkkkkkk
korang percaya ke?????????
don't believe that okkey
hahhahaha

k la seperti biasa cik nisa akan hidangkan korang dengan beberapa keping gambar
heeeeeeeee...*_*
cik nisa mmg cmni....camera dengan cik nisa mmg xboleh dipisahkan
hambik kau dh keluar peribahasa
betul ke x xthu la
kakakkakaa


saksikanlah...





jeng jeng jeng






tolong abaikan backround kat belakang 2 ea....:)


with baq yang comeyyyyyyyyyyy


cik nisa ngan cik awe...a.k.a my roomate....:)


hari ni agak ganas sikit sebab ade lab so kena pakai suar...huhuhu
masalahnya cik nisa xde kasut ladies nak pakai baju kurung
so terpaksa la pakai suar....
huhuhuhu


mintak diri dulu
bye2
sayang korang




^_______^

Wednesday, September 21, 2011

..........(^____^).............

jommmmmmmmmmm
layan picture2 yang fresh dari ladang
ahhahahha

cik nisa yang comey

hahhahahaaha
"masuk bakul pas 2 angkat sendiri"

^___________^



bersama kanak2 riang
hahhahhaha
jangan marah ea kawan2
kalau marah nanti cepat tua
ngeeeeeeeeee

*______*



ayu kan cik nisa
pakai baju kurung gituuu
hik3
xyah la cakap
cik nisa dh tahu dh
ahhahhaha

maap la ea entry kali ni tersangat la poyo
kalau nak muntah g jauh2
jgn muntah kat cni

^______^

k lah nk sambung stdy
bye2...

~~lebiu~~


Tuesday, September 20, 2011

"prince charming"

ape korang rasa kalu prince charming ajak korang kawen?????

mesti sweet kn...hik3 gelak gedikssss
hahhahha
saat itu la yang ditunggu sang gadis dari seorang lelaki....
lelaki yang diharapkan akn:-
  • mencintainya
  • menyayanginya
  • membimbingnya
  • membahagiakannya
  • menjaganya
  • melindunginya

emmmmmmmmmmm...bila la turn cik nisa plk ni...hehhee
tp lambat lg kot..blaja pn 3 tahun lagi nak habis
huhuuhu
nasib la sape tunggu cik nisa
jap jap jap...
sape yang nak tunggu cik nisa??????????
hahhahahhaa poyo macam ade orang tunggu dia je kan..
kikikiki...
ade aku kesah??????????
xkena bayar pn kan klu nk poyo cenggini...
so....
duk diam2...hahhahaa
juz kidding ek...
camni la nampaknye klu dah tua2 ni...ha3
(mode tension sb xleh nk kawen)

^___________^

sambung berangan balik~~~~

kalau cik nisa kawen kn cik nisa nak tema ala2 arabian gituuuu...
macam artis2 kawen gituuu..cantik gler kot...
nakjugak3!!!!!!!!!!!!
nak wane baju wane biru,pink,oren...
nak guddy bag yg cantik2...nak bt hantan grand2...
nk makanan yg sedap2....
uishhhhhhhhhh xbyk sgt ke?????
hahhahahaa
korang layan jela ea...

(*_*)

tp kan bnyk sgt ke duit cik nisa sampai nak bt grand2 cenggitu?????
nama lagi berangan kn...so kena la grand2 klu xjadi pn xpe la...
boley dalam mimpi pn jadi la cik nisa oiiii....
hehhehhee...kesian tol budak yang kekurangan kasih sayang neh....

^_^

tppppppppppp










CALON XDE LG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


harap maklum...


HAHHAHAHAHHA

k lah cik nisa nak siap2 untuk berbuka plk ni....
kite meroyan lain masa plk ea....hehhee

bye2...
sayang korang2 yang sudi baca blog cik nisa yg xlawa ni....(^_^)

adio00ooossssSSS..




p/s:untuk tontonan para wanita sahaja...utk lelaki pejam mata....hahahhaahha

xde motif

salam selasa....^_^
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh tension
sory ea...2 bunyi untuk lepaskan tension sekejap...kikikiki
hari ni sangat2 penat padahal kelas cik nisa xde la full sangat pn...tp entah la...terlebih rajin kot hari ni...hehehhee
dhla puasa hari ni...jalan sana jalan sini..mengalahkan PM plk...erkkkkkkkk PM kena jalan2 ke????x kan???
hahahahaa...xpe la sama la 2 cikit2....:)

ape nk st0ry ea.....
emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...(sambil berfikir)
xde ape yg menarik pn hari ni sb kelas cam biasa pas 2 cik nisa puasa...xleh la nk kongsi2 ape yg cik nisa makan....
mesti korang cakap cik nisa ni suka cite pasal makan kn...hahahhaa
tengok badAn la....teMMMMMMMMMMMMMBAmmmmmmmmm....
hahahahhaa...whatever la...asal hepy...xgitu????


snap picture sekejap....wink3....cik nisa mmg suka bergambar...^_^


semangat oren...hehhee...:)




Monday, September 19, 2011

hapdet cepat2

balik cepat2 sebab nk hapdet blog
hahhahaha
jakun kn....kikikiki
sebenarnya boring xthu nak bt ape dah kat bilik ni...ngeeeeee...:)
sampy je bilik terus bukak laptop pas 2 bukak blog...
so klu dh bukak blog mesti kena hapdet kan3...
emmmm...ari ni kelas cik nisa start kul 12 until 4pm
tp en mr.bean hbiskan awl so leh la balik awl...
sayang en mr.bean

^______________^

sebelum nk jalan g kelas 2 sempat ag snap pic
layannnnnnnnnnnnn

ehhehe tiut gituuuuuu
ngn roomate cik awe...:)

 ishhhhh...cam pelik je posing...erkkkkkkk

 cik nisa n cik emy

 i call this picture is "crazy wall"
hahhahaha

k la cik nisa nk titow jap...ngantuk
daaaaaaaaaaaaa
*_________*


Sunday, September 18, 2011

"zaman muda2"

boring2 xthu nak bt ape
tiba2 tergerak hati nak tgk picture dulu2 kala...:)
zaman poli2 dlu...


layannnnnnnnnnnn

 sila fokus kt cik nisa je ea...hahahhaa(poyo jerkkk)


muka muda gituuu...hak3

masa ni sweet 22....:)

love u damn muchhhhhhh!!!!!!

jalan2 kat cameron highlands...




Saturday, September 17, 2011


salam ahad semua...:)
hari minggu ni bt ape???? 
tgk wayang???
dataing ngan pakwe/makwe???
jalan2 ngan family??

cik nisa duk bilik je...xnk kuar..huhuhu
klu cik nisa kuar..hurmmmm paham2 jela...
confirm habis duit lg...so kesimpulannya duduk jela dalam bilik yg indah ini...^_^
jimat pn jimat...leh rehat2 utk kumpul tenaga ke kelas esok

esok dh start kuiz...huhuhuhu...stdy x lagi ni...tengah mencari mood utk mengadap nota2 yg ade...tp xpe awal lg...bnyk ag masa kn...heeeeeeeee...(alasan budak pemalas)
tp sem ni mmg xleh main2...kena struggle sb subjek2 yg cik nisa ambik blh tahan jgk payahnye..
so xleh main2 macam sem lepas...:)

tolong bantu cik nisa ea...kdg2 lalai gak ni...huhuhu

ari ni cik nisa puasa tau...org len dh raya pn cik nisa bru nk start puasa enam...huhuhu
tp xpe yg penting menunaikannya dgn ikhlas...:)
roomate siap nk saur2 ag...klu ikut cik nisa mmg mals la nk bngun
tp bila memikirkan juadah sahur 2 semngat je nk bangun...ehhehe


big apple gituuu.....

kelas kau jah...hahhahahaa
tringat sgt nk mkn nk bt cmne kn....huhuhuhu
bukn cik nisa mkn smeua tau...kongsi ngn my roomate okkeh...
ahhahahaa..cover makan byk...^_^

k lah nk g stdy dh...(stdy atas katil smbil pejam mata)
hahahhahaha

bye2..

^____________^

Friday, September 16, 2011

sesi "mengkuruskan" BaDAn...

ASSALAMUALAIKUM........
^________^


mulakan hari anda dengan senyuman ea...
eh sblm 2 ucap alhamdulillah dahulu dan bismillah sb diberi kesempatan lg untuk menikmati keindahan dunia...:)

cewahhhhhhhhhh...cik nisa kite pandai berkata2 rupenye...
hehehhee

badan dh penat glerrrrr sb mengangkut barang dari gambang ngan kat bukit goh (rumah nekma) 
bayangkan ktorg angkut barang2 smpy tingkat 3...
tersangat la penat...
dhla barang bnyk glerrrrrrrr
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

tp sebelum g ambik barang 2 cik nisa g jalan2 kat kuantan dlu...
mcm biasa la kn...
menghabiskan duit2 yg ade ni...hahahhaa

 makan mlm cik nisa...regular x meal..:)

kawan2 cik nisa...^__^

sesi jd model...ahahhaa...xbeli pn...*_*


makan tengh hari plk...hehee

so hari ni cik nisa nak rehat2 sepuas2nye nk makan bnyk2 sb nak kembalikan tenaga yang hilang
erkkkkkkkkkkkkk...boley ke bt mcm 2??
hehehhee...
xde la nak diet dgt 2 kn...uhuhuhu
tkot gak nak diat2 ni...nanti dpt penyakit len plk...